Kunst

Elke maand beschikken wij over nieuwe kunstwerken. Deze kan u steeds na afspraak bezichtigen, zowel in de tuin, het restaurant en de bar.

 

Marek Zyga

De sculpturen die de kunstenaar Marek Zyga creëert, worden vervaardigd uit chamotteklei. Hij heeft een ongelofelijke fascinatie voor de ruwe structuur van dit materiaal. Door er druk op uit te oefenen, afgietsels van te maken en te modelleren, speelt de kunstenaar met de grote diversiteit van dit product. Door het gebruik van verschillende technieken krijgt hij een groot structuurverschil in de klei. Alle handelingen zijn even belangrijk in het totale creatieve proces. Hij zoekt de verhouding tussen massa en structuur. Het bakken en het vervaardigen van de juiste kleur spelen natuurlijk ook een belangrijke rol in de volledige productie. Marek Zyga wordt aangetrokken door de grote mogelijkheden die deze klei hem biedt. Hij gaat constant nieuwe uitdagingen aan om te experimenteren met dit product. Hiermee probeert hij voortdurend zijn eigen grenzen te overschrijden.
Deze gevoelsbeleving wordt ongetwijfeld geuit in zijn sculpturen
Sinds 2017 ontwerpt hij ook bronze sculpturen.

 
 

Danny Froyen

Danny Froyen is een in België geboren professionele violist. Hij ontdekte zijn passie voor fotografie op jonge leeftijd toen hij een Vöiglander-camera kreeg. Zijn huidige serie, The Broken Violin, heeft tot doel de melancholie, die muziek is, en de schoonheid van de natuur te combineren.

 
 

+32 477632904

Rekhovenstraat 20, 3560 Lummen

  • Facebook