top of page

Kunst

Op regelmatige basis beschikken wij over nieuwe kunstwerken. Deze kan u steeds na afspraak of tijdens uw bezoek bezichtigen, zowel in de tuin, het restaurant en de bar.

Kunst: Tekst

Marek Zyga

De sculpturen die de kunstenaar Marek Zyga creëert, worden vervaardigd uit chamotteklei. Hij heeft een ongelofelijke fascinatie voor de ruwe structuur van dit materiaal. Door er druk op uit te oefenen, afgietsels van te maken en te modelleren, speelt de kunstenaar met de grote diversiteit van dit product. Door het gebruik van verschillende technieken krijgt hij een groot structuurverschil in de klei. Alle handelingen zijn even belangrijk in het totale creatieve proces. Hij zoekt de verhouding tussen massa en structuur. Het bakken en het vervaardigen van de juiste kleur spelen natuurlijk ook een belangrijke rol in de volledige productie. Marek Zyga wordt aangetrokken door de grote mogelijkheden die deze klei hem biedt. Hij gaat constant nieuwe uitdagingen aan om te experimenteren met dit product. Hiermee probeert hij voortdurend zijn eigen grenzen te overschrijden.
Deze gevoelsbeleving wordt ongetwijfeld geuit in zijn sculpturen
Sinds 2017 ontwerpt hij ook bronze sculpturen.

Kunst: Tekst
Kunst: Pro Gallery

Danny Froyen

Danny Froyen is een professionele violist uit Hasselt. Hij ontdekte zijn passie voor fotografie op jonge leeftijd toen hij een Vöiglander-camera kreeg.
De ervaring die hij opdeed met zijn eerdere tentoonstellingen en de evolutie van camera's die steeds meer aan computers gekoppeld werden, zorgden ervoor dat hij fotografie een andere richting wilde geven. Door de kleine dingen van het dagelijks leven in al zijn vormen te fotograferen, door alle kleuren en licht van de natuur vast te leggen en door zijn foto's in abstracte vormen te bewerken, wilde hij de bezoeker al zijn emoties laten voelen, zodat ze hem meer als schilder zien dan als fotograaf.  
Deze huidige serie wil de melancholie van de muziek en de schoonheid van de natuur, haar vormen en haar details tot een artistieke eenheid combineren.
Ervaar het spectrum van licht in deze foto's alsof je wordt ondergedompeld in de golven van muziek

Kunst: Tekst
Kunst: Pro Gallery
bottom of page